Wednesday, August 14, 2013

My New W0rld..


Adi0s, amig0s, bubbye and selamat tinggal student's life.. And hello pada alam pekerjaan.. Rase macam dah dewasa sesangat dah.. Padahal umur baru 21 tahun.. Sweet 21 gitu l0rh..! Life dulu dengan sekarang tak same langsung.. T0tally different..! Kalau nak st0ry one by one rasenye tak cukup satu entri tapi yang paling ketara is fr0m resp0nsibility aspect.. Kalau dulu, silap sikit still ade staff yang back-up (tuh p0wn kalau depa nak..) but n0w semuanye atas kite and kalau ade slack sikit, s0rry to say, mampuih laaa..! Hurmm.. Bile kite gali and g0 thr0ugh semua benda2 nie th0roughly ade kebaikannye jugak.. So janganlah terus nak mengeluh and give-up.. Have faith in Allah.. He's testing us.. 


Kalau dulu in Kedah but n0w in Perak.. Alhamdulillah, tak adelah jauh sangat dari negeri kelahiran aku : Pahang.. Here, I met many new pe0ple yang same2 ditempatkan dekat HRPB.. Based on what pe0ple says, HRPB nie dah kire macam penjara f0r PPW.. Aik..? Teruk sangat ke..? Rum0urs jep k0t.. Kate orang tak kenal maka tak cinta, kan, am I right..? 6 m0nth berPPW di sini.. H0pefully kami dapat lalui all this dengan jayanye.. Amin.. We can d0 this, chaiy0k2 PPW 12..! 

Berikut adalah gambar aku dengan geng PPW 12 and warga HRPB..

Andai perjuangan itu mudah, pasti ramai yang menyertainya 
Andai perjuangan ini menjanjikan kesenangan, pasti ramai yang tertarik padanya 
Tapi hakikat perjuangan bukan begitu.. 
Turun naiknya, sakit pedihnya, umapama kemanisan yang tidak terhingga 
Andai rebah, bangkitlah semula 
Andai terluka, ingatlah janjinya 
SELAMAT BERJUANG..!