Sunday, June 8, 2014

Can I Be That One Person..?

That one that's constantly on your mind..
That one person you would always reply fast to..
The one your friends hear about everyday of their lives..
The one you check up on every now and then just to see how their day is going..
The one that makes your day, the one you'd do anything for..
The one you smile nonstop about..
The you can be your complete self-around..
The person you love more than everything..

Saturday, April 26, 2014

Ciri2 Suami yang Awesome..!

Ciri suami Awesome, mengikut Ustaz Azhar Idrus :
1. Solat fardhu cukup 5 waktu.
2. Ada kerja gaji RM800-1500 ke atas, boleh bayar rumah sewa, boleh beli beras, boleh isi minyak, boleh hantar ke tempat keje. Nafkah zahir boleh bagi, bukan nafkah batin je tau.
3. Ada kenderaan, moto kapcai dah cantek honda EX5 orait sangat la tue dengan 2 helmet. Basikal pun boleh, tapi penat kayuh kalau dari Bangsar ke KLIA. Sebaik-baiknya kereta, sebab nanti nak bawa isteri yang mengandung ke klinik setiap bulan.
4. Lulus ujian fardhu ‘ain sekolah rendah. Maknanya boleh mandi wajib dengan baik dan boleh ajar isteri mandi wajib dengan betul, apatah lagi mandi-mandi yang lain.
5. Boleh baca Al-Quran dan boleh mengajar Al-Quran walaupun setakat “Alif Ba’ Ta” sampai Surah “Iqra’ Bismirabbikallazi Khalaq”
6. Jenis lurus, baik & hati baik, tak menipu. Tadelah sampai menipu kata nak pergi Mydin tapi pergi mengorat jiran taman sebelah.
7. Dia paham kamu, kamu paham dia. Paham jiwo gitu, Serasi bersama. Berbeza tapi boleh masuk.
8. Gedik joget-joget pun depan bini dan anak-anak je. Depan orang lain sopan santun gitu.
9. Jenis tak cemburu buta sangat, Cemburu macam nie ok, “Ehemm, ramainya kawan laki kat opis. Jangan sampai lupa abang tau”.
10. Belajar takat PMR je pun takpe, janji cara dia fikir tue matang dari yang belajar PHD.
11. Kalau dia jenis diam tak ada lah sampai orang kata tak bergaul dengan manusia lain. Kalau dia banyak bercakap pun tadelah sampai dia mengata-ngata orang lain.
12. Malas juga ke masjid, tapi dia pergi gak dalam sehari tue 2 kali sekurang-kurangnya Maghrib dan Isyak.
13. Walaupun tak kerap ke kuliah agama, tapi bila tengok Youtube Ustaz Azhar Idrus ngajar tue sampai terlupa nak tengok bola. Jika ada kuliah di masjid muka dialah ada di antara orang-orang kampung.
14. Boleh susah senang bersama. Kalau isteri nangis, dia tolong riba isteri dan tenangkan. Kalau isteri sakit, dia tolong jaga dari malam sampai pagi.
15. Jenis senyum sokmo ツ.
16. Tak tengok sangat awek cun, duk tengok bini dia je walaupn bini dia tak cun.
Kalau jumpa dan yakin dia belum hak wanita lain, lamar terus lelaki jenis nie..

Renung2kan and Selamat beramal.. Semoga kite semua bertemu dgn calon suami yg awesome..! InsyaAllah..

Friday, February 21, 2014

Puzzle Love..!


Asaalamualaikum..! 
Today, aku ingin mempr0mosikan penghabisan st0k Puzzle love.. 
1 hari sahaja untuk siap.. 
Sangat2 sesuai utk dijadikan perhiasan atau hadiah.. 
Whatsapp f0r more info : 014-7415935 
Cepat2..! Sapew cepat dye dapat.. ^_^

Thursday, January 2, 2014

Indah Cintaku

Ku ingin kau tahu, ku ingin kau selalu
Dekat denganmu setiap hariku
Sudahkah kau yakin untuk mencintaiku
Ku ingin hanya satu tuk selamanya
Ku tak melihat dari sisi sempurnamu
Tak peduli kelemahanmu
Yang ada aku jatuh cinta karena hatimu
Cintaku tak pernah memandang siapa kamu
Tak pernah menginginkan kamu lebih
Dari apa adanya dirimu selalu
Cintaku terasa sempurna karena hatimu
Selalu menerima kekuranganku
Sungguh indah cintaku
Sudahkah kau yakin untuk mencintaiku

Ku ingin hanya satu tuk selamanya



Monday, August 26, 2013

I Love You..

A B C D E F G H I love you
I will never let y0u go for sure
Coz y0u're everything I've been waiting
For wh0le my life


A B C D E F G H I want y0u to know
That every single thing I did f0r you, it's f0r us
I'm glad y0u are here with me
F0r whole my life



I feels like I'm l0sing my mind
And I really want you to be mine
Coz when I lo0k around I see no one, but you
No matter what happens just you that I want


You always make me falling
And y0u are the one that I need
Coz when you lo0k around you see no one, but me
No matter what happens just me that you need

Wednesday, August 14, 2013

My New W0rld..


Adi0s, amig0s, bubbye and selamat tinggal student's life.. And hello pada alam pekerjaan.. Rase macam dah dewasa sesangat dah.. Padahal umur baru 21 tahun.. Sweet 21 gitu l0rh..! Life dulu dengan sekarang tak same langsung.. T0tally different..! Kalau nak st0ry one by one rasenye tak cukup satu entri tapi yang paling ketara is fr0m resp0nsibility aspect.. Kalau dulu, silap sikit still ade staff yang back-up (tuh p0wn kalau depa nak..) but n0w semuanye atas kite and kalau ade slack sikit, s0rry to say, mampuih laaa..! Hurmm.. Bile kite gali and g0 thr0ugh semua benda2 nie th0roughly ade kebaikannye jugak.. So janganlah terus nak mengeluh and give-up.. Have faith in Allah.. He's testing us.. 


Kalau dulu in Kedah but n0w in Perak.. Alhamdulillah, tak adelah jauh sangat dari negeri kelahiran aku : Pahang.. Here, I met many new pe0ple yang same2 ditempatkan dekat HRPB.. Based on what pe0ple says, HRPB nie dah kire macam penjara f0r PPW.. Aik..? Teruk sangat ke..? Rum0urs jep k0t.. Kate orang tak kenal maka tak cinta, kan, am I right..? 6 m0nth berPPW di sini.. H0pefully kami dapat lalui all this dengan jayanye.. Amin.. We can d0 this, chaiy0k2 PPW 12..! 

Berikut adalah gambar aku dengan geng PPW 12 and warga HRPB..

Andai perjuangan itu mudah, pasti ramai yang menyertainya 
Andai perjuangan ini menjanjikan kesenangan, pasti ramai yang tertarik padanya 
Tapi hakikat perjuangan bukan begitu.. 
Turun naiknya, sakit pedihnya, umapama kemanisan yang tidak terhingga 
Andai rebah, bangkitlah semula 
Andai terluka, ingatlah janjinya 
SELAMAT BERJUANG..!





Monday, August 12, 2013

SelamaTinggal..


Aku tutup hatiku untuk namamu
Walau tangismu untukku
Biarku sendiri tanpamu lagi
Walaupun sepi ku rasakan tanpa kau di sini..
Aku ingin kau jauh dari pandangan mataku
Agar tiada rasa benci
Kau pergi dariku tak usah kembali
Mungkin aku telah bertemu dengan jod0hku untuk selamanya..
Selamat tinggal masa lalu aku kan melangkah
Maafkanlah segala yang pernah ku lakukan padamu..
Dengarlah,
Dengarlah kau yang di sana
Ku kan melupakan tentangmu..
Lihatlah,
Lihatlah aku di sini
Kini aku telah bersatu dengan dia untuk selamanya..
Selamat tinggal masa lalu aku kan melangkah
Maafkanlah segala yang pernah ku lakukan padamu..